Máme stříbro z Flave Awards za „tak trochu jinou cibuli“

Letos jsme ve srovnání s jinými lety trochu šlápli do R&D neboli výzkumu a vývoje. V rámci limitovaný edice Small Batch jsme jen v roce 2022 do e-shopu vrhli třeba Rajčatovej relish s koprem, Dřínový(!) chutney, BBQ omáčku z černýho česneku, Indický chutney, Řepový chutney, BBQ omáčku pro děcka (úplně bez chilli, pálivost 0 z 5!) a taky variaci na naše slavný Cibulový chutney – tentokrát tedy s jiným kořením. Z tohohle výčtu je asi trošku vidět, že jsme se neflákali :-)

No a právě tu novou cibuli jsme zabalili do bublinkové fólie a šoupli pošťákovi s místem určení Madison, stát Wisconsin, USA, Amerika. Adresát: International Flavor Awards, nazývaný taky The Flave Awards. To je zas taková soutěž, kde se nehraje o to, která omáčka sloupne asfalt ze silnice a chuťový pohárky na jazyku vezme autogénem. Naopak se tam hraje o ty jazykový pohárky. Nejenže mají přežít, ale ještě mají svým majitelům vyslat do mozkovny signál, že to, co právě znalecky převalujou po patře, je výjimečně dobrý.

Takový soutěže nás v poslední době baví víc a víc. Už od našich začátků říkáme, že máme rádi pálivý, ale že nám ještě víc jde o dokonalou chuť. Takovou, co ji ocení nejen porotci na soutěžích, ale hlavně a především naši zákazníci. Ano, právě vy jste ten důvod, proč to celé děláme.

Vás ale bude nejspíš zajímat, jak to s naším chutney v Madisonu, stát Wisconsin dopadlo, že? Ale moment – my jsme vlastně zatím neřekli, jaký jiný koření jsme do naší cibule dali! No tak to musíme napravit. Možná jste tuhle naši limitku už zkoušeli, takže víte. Ale pro pořádek – místo hřebíčku jsme do chutney šoupli další dvě koření vonící po Indii – skořici a kardamom. Tenhle tuning nám osobně tak zachutnal, že když jsme se rozhodovali, co do soutěže pošleme, tak jsme měli celkem jasno.

A výsledky? Přišly na konci května a dozvěděli jsme se z nich, že v kategorii „Chutneys & relishes“ se Cibule se skořicí a kardamomem umístila na 2. místě. Máme radost silnou nejmíň jak Moruga Scorpion!

Ale co nás trochu zarazilo? Na rozdíl od třeba londýnské Great Taste Awards bodoval ze středoevropskýho regionu už jenom Lukin Zach se svým pestem (gratulujem!). Asi tahle soutěž z americkýho středozápadu ještě není tak profláklá. No, uvidíme za pár let… :-)

Tak a teď ruku na srdce – jestli jste cibulové chutney se skořicí ještě neměli, tak si ho pořiďte – stačí kliknout SEM. Vzhledem k úspěchu na Flave je pravděpodobný, že tohle chutney přesuneme z exkluzivní řady Small Batch mezi klasické výrobky, ale to jen proto, abychom mohli vařit další šílenosti a twisty, který vám – jak doufáme – budou chutnat i nadále.

1080x1080